header

Smartengeld hoogte


Duidelijkheid over de hoogte van smartengeld

No cure no pay

Sommige letselschade advocaten bieden de mogelijkheid of de enige mogelijkheid om een regeling af te spreken op basis van no cure no pay. Dit kan het voordeel hebben dat u geen kosten maakt als u de rechtzaak voor schadevergoeding niet wint.Maar het kan ook zeker nadelen hebben.

No cure no pay advocaten en andere advocaten
Advocaten die werken volgens no cure no pay rekenen dus geen kosten wanneer een schadevergoeding niet wordt toegewezen. Normaal gesproken zit u dan met de hoge advocaten kosten, maar in dit geval heeft u dan volgens de afspraak geen kosten.Andere letselschade advocaten werken niet volgens deze regeling. Het is namelijk zo dat een advocaat met zijn of haar ervaring een redelijke inschatting kan maken over de verhaalbaarheid van uw letselschadezaak. Deze advocaten zullen dus een'hopeloze' zaak niet snel in behandeling nemen, maar rekening in tegenstelling tot no cure no pay advocaten nooit kosten. In letselschadezaken is het namelijk bij wet geregeld dat de juridische kosten zijn inbegrepen in de schadevergoeding.

Het feit van deze wettelijke bepaling geeft meteen het grote nadeel aan van letselschade advocaten die werken volgens eenno cure no pay regeling. Als u bijvoorbeeld in deze regeling afspreekt dat 20% van de schadeclaim naar de advocaat gaatverliest u dus een deel van de vergoeding die is bedoeld voor uw eigen onkosten. Daarbovenop komt nog dat de advocaten hun gemaakte kosten/uren vergoed krijgen van de tegenpartij. Met andere woorden krijgt een no cure no pay letselschade advocaat dubbel betaaldterwijl ze al van tevoren een redelijke beoordeling kunnen maken over de verhaalbaarheid van uw letselschadezaak. Dit is een van de redenen van alle negatieve publiciteit in programma's als Tros Radar.

Denkt u daarom goed na voordat u een no cure no pay regeling aan gaat met een advocaat. U doet er goed aan u telaten adviseren door letselschade advocaten of bureaus die niet werken volgens deze regeling, dit is meestal gratis. Als zij uw zaak niet aannemen is uw zaak waarschijnlijk slecht verhaalbaar. Wanneer uw zaak wel wordt aangenomen is de juridische hulp voor u gratis, omdat zij hun juridische kosten vergoed krijgen door de schuldige tegenpartij.

Keywords: no cure no pay, letselschade advocaat, letselschadezaak, verhaalbaarheid, juridische kosten


Smartengeld berekenen

Met een aantal korte vragen kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden tot het gratis verhalen van uw opgelopen letselschade en de mogelijk bijbehorende smartengeld vergoeding.

  • snel - binnen 5 minuten
  • makkelijk - korte vragen
  • direct uitslag - via email
  • gratis en vrijblijvend advies
  • mogelijk contact met een kantoor in uw buurt
AansprakelijkheidSchadeArbeidsongeschiktheidOverigUitslag

Aansprakelijkheid

In dit onderdeel kijken we naar de situatie van het ongeval en in hoeverre er een aansprakelijke tegenpartij bestaat op wie de schade verhaald kan worden.

Wat is de aard van uw ongeval?

(16130 letselschade slachtoffers hebben deze test gedaan)

Twitter

Over ons

smartengeldhoogte.nl
Landelijk onafhankelijk instituut voor gratis advies over letselschade en smartengeld
kantoor

Smartengeld heeft een beoordeling van 9,6