header

Smartengeld hoogte


Duidelijkheid over de hoogte van smartengeld

Juridische Uitspraak:


Levenslange handicap door verkeersongeval

02-1995
verkeersongeval
€81.777,-*
smartengeld verkeersongeval
Onderbeen Door een ongeval is de linker onderbeen geamputeerd. Door een stomp die vergroeid is en het bot op irriterende wijze uitsteekt heeft er een extra operatie plaatsgevonden.

Wat vindt u van het betaalde bedrag aan smartengeld?

schrijf een beoordeling over deze smartengeld uitspraak

Aangereden door een scooter. Hij heeft mobiliteitsproblemen en veel pijn. De rechtbank houd rekening met de levenslange handicap en met de jeugdige leeftijd van het slachtoffer.

Letselschade slachtoffer
smartengeld hoofd in verband

Een man van 17 jaar is slachtoffer geworden en heeft letselschade opgelopen.

Letselschade aan de volgende lichaamsdelen of opgelopen aandoeningen: been.

Smartengeld uitgekeerd: €81.777,-*

Keywords: verkeersongeval, slachtoffer, handicap, jeugdige jaren, bot, stomp vergroeid

Als ik rechter was dan...

Smartengeld is een uitkering boven op de schadevergoeding en is een tegemoetkoming voor geleden pijn en ergernis, maar vooral voor het feit dat het slachtoffer niet meer, zoals een normaal gezond mens, deel kan nemen aan het sociale leven. De kwaliteit van het leven is geheel of gedeeltelijk verdwenen.

Wij vragen u uw eigen oordeel te geven over de juridische uitspaken die zijn gedaan, omdat wij graag willen weten wat er bij u leeft. Is de rechtelijke macht een afspiegeling van wat er in de maatschappij leeft?

Mijn oordeel
:
:
:
:

Na het versturen van uw reactie wordt het door een admin gecontroleerd.

Reacties:
Gerrit J. (Mijn zaak lijkt hier op)

Ter vergelijking: In 1968 werd ik, rijdend op een voorrangsweg binnen de bebouwde kom door een van links komende automobilist, als passagier op een motor vol op mijn linkeronderbeen geraakt. Resulterend in een open dijbeenfraktuur en een flink beschadigde linkervoet die na enkele jaren op mijn eigen verzoek werd geamputeerd. Helaas resulterend in een z.g. probleemstomp met 40+ jaar lang protheseproblemen. Ik herinner mij dat de verzekeraar van de automobilist mij in totaal zo\'n 65 duizend Gulden uitkeerde omstreeks 1970. De verzekeraar keerde niet meer uit met als motivatie, dat we in NL goede sociale verzekeringen hadden. PAS OP! want deze sociale verzekeringen werden inmiddels in rap tempo afgebouwd! Gezien de leeftijd en problematiek van het letsel van deze 17 jarige: Stompvergroeiing met uitstekend bot, is er nog lang geen eindfase bereikt! Na-amputatie kan wellicht een oplossing zijn MAAR de kans dat hij zijn hele leven lang grote problemen blijft ondervinden is voor 90% aanwezig. 59753 lijkt heel wat voor een 17 jarige maar is in werkelijkheid peanuts omdat je voor de rest van je leven met een ernstige handicap zit opgescheept waarvan je blijvend heel veel hinder zult ondervinden. Ik spreek uit ervaring! Mijn advies: Raadpleeg een (goede!) gespecialiseerde letselschade advokaat om je belangen te behartigen, dit is uitermate belangrijk.

Anja (Mijn zaak lijkt hier op)

Lijkt op mijn gevolgen na een ongeval. Na een ongeval kan ik mijn rechterbeen totaal niet meer gebruiken en mijn rechterarm voor maar 50%. Slachtoffers moeten vaak heel veel laten vallen in het leven, daarom vind ik dat 60.000 euro een schrijntje. Ik ben mij er wel van bewust dat we hier geen Amerikaanse toestanden moeten hebben, maar hier liggen de schadevergoedongen wel heel erg laag. Het is zuur als je gehandicapt raakt buiten jouw toedoen. Wat ook zeer erg is dat letselschade verzekeringen er alles aan doen om de betaling te vertragen. Slachtoffers worden van medicus naar medicus gestuurd om toch maar uit te sluiten dat er ooit verbetering in de situatie komt. Als dat dan geen uitsluitsel geeft worden er psychiaters opgetrommeld om het via deze weg te kunnen spelen. De man van 17 jaar moet levenskwaliteit inleveren en dan te bedenken dat hij gemiddeld nog 60 jaar voor de boeg heeft. Letselschadeverzekeringen, het zijn boeven die wel aan de bel trekken als jij je verzekering niet op tijd betaald, maar zelf betalen ho maar. Ik zou zeggen: Politiek doe hier nu eindelijk eens wat aan!!!! Verzekeringsmaatschapijen hebben heel mooi samen gedragsregels letselschade opgesteld, maar er is geen maarschappij die zich daar aan houdt. Reden voor de politiek om hier ook eens mee aan de slag te gaan. Wettelijke regels, dat is waar wij als slachtoffers behoefte aan hebben, niet aan medisch geneuzel.

In deze juridische uitspraak is gekeken naar de letselschade en de gederfde levensvreugde. De hoogte van het smartengeld is bepaald om onder andere de pijn, geestelijke schade en emotionele schade te compenseren voor zover mogelijk.

* Dit bedrag is berekend met het smartengeld bedrag van de oorspronkelijke juridische uitspraak inclusief de inflatie van die datum tot nu. Op deze manier kan het bedrag een indicatie geven van het smartengeld dat zal worden toegekend in een soortgelijk hedendaags letselschade geval.

Terug naar de smartengeld meter

10 Meest bekeken smartengeld uitspraken (juridisch)
Aard letsel Rubriek Views Type letsel
Verdachte schiet caféhouder door het hoofd als deze verdachte wil aanspreken op zijn gedragmisdrijf43948overleden pijn poging tot moord
Smartengeld wegens geluidsoverlast burenanders34287psychische problemen
Fietser gewond door aanrijding met autoverkeersongeval28844borst hersenschudding
Pols gebroken door frontale aanrijding als passagierverkeersongeval27589pols
Fietser aangereden door automobilistverkeersongeval27163been hoofd rug
Smartengeld wegens bedrijfsongevalbedrijfsongeval24368hand
Linkerwijsvinger geamputeerd door vallende kastbedrijfsongeval23746wijsvinger
Blijvende beperkingen arm door nalatigheid artsmedisch23513arm
Diverse breuken door ongeval met slippende autoverkeersongeval23278been schedel schouder
Medische fout na bromfietsongevalmedisch23197benen rug wervelkolom

10 Laatst ingevoerde smartengeld uitspraken (juridisch)
Aard letsel Rubriek Views Type letsel
zelfstandig aannemer mishandeld met bierglasmishandeling18389
Man pleegt ontucht met 13jarigeVerkrachting en incest18868
Man steekt vrouw en buurman doodmisdrijf17713
2 jaar gevangenisstraf voor verkrachtermisdrijf17384
Verdachte schiet caféhouder door het hoofd als deze verdachte wil aanspreken op zijn gedragmisdrijf43948overleden pijn poging tot moord
Meisje van 10 jaar shockschade door verwondingen van moederverkeersongeval18979
Motorrijder aangereden door auto op een kruisingverkeersongeval19568
Verdachte mishandeld vrouw met hakmesmisdrijf17766
Medisch specialist zwaar mishandeldmisdrijf18993
Hersenbeschadiging door beroepsziektebedrijfsongeval19160

Twitter

Over ons

smartengeldhoogte.nl
Landelijk onafhankelijk instituut voor gratis advies over letselschade en smartengeld
kantoor

Smartengeld heeft een beoordeling van 9,6