header

Smartengeld hoogte


Duidelijkheid over de hoogte van smartengeld

Nieuwsberichten

Terug naar Nieuwsberichten

Dronken Bosnier zet truck overdwars op snelweg A76

28-01-2011

Als schade-expert kom je soms onverwacht in bizarre situaties terecht. Zo kreeg de transportafdeling van Cunningham Lindsey medio januari een curieuze schademelding en expertiseopdracht van de Rotterdamse assurantiemakelaar C.A. van Eijck & Zonen.

Het betrof een schade die was veroorzaakt door een 27-jarige dronken trucker uit Bosnie-Herzegovina, die in de nacht van 13 op 14 januari had geprobeerd zijn vrachtwagencombinatie te keren op rijksweg A76, ter hoogte van het Limburgse Voerendaal. Door deze actie kwam het gevaarte dwars op de weg te staan en schoven twee personenauto's in volle vaart onder de oplegger. Wonder boven wonder bleef de letselschade beperkt tot enkele botbreuken bij de bestuurders en een passagier van de twee personenauto's. De chauffeur van de vrachtwagen liep een dubbele armbreuk op.

Volgens expert Cees Hensen van Cunningham Lindsey Marine zal de materiele schade de _ 50.000 naar alle waarschijnlijkheid niet overschrijden. "De inhoud van de oplegger bestond uit geisoleerde wandpanelen, die bij de bouw van onder andere koelhuizen worden gebruikt. Door dit incident bleven in Nederland en Belgie een aantal bouwplaatsen verstoken van deze materialen en liepen hierdoor minstens een week vertraging op", aldus Hensen.

Afhandeling

De afhandeling van alle schade zal nog wel enige tijd duren, aangezien daar de nodige verzekeraars bij betrokken zijn. De aansprakelijkheid van de chauffeur hangt volgens Cunningham Lindsey af van diverse factoren, waaronder de uiteindelijke hoogte van de schade "en de noodzaak tot doorbreking van een door vervoerders gehanteerde conditie met limieten en beperkingen. Dat de chauffeur hoogst waarschijnlijk te veel gedronken had, kan hierop van invloed zijn."

(bron: amweb.nl)

Sleutelwoorden:
dronken bosnier, verkeersongeluk, aansprakelijkheid, botbreuken

Ongevallen

Regelmatig gebeuren er ongevallen in Nederland, waarbij iemand aansprakelijk gesteld kan worden. Maar veel mensen weten niet hoe ze het ongeval kunnen claimen, of hij zij een financiele vergoeding kunnen krijgen voor de opgelopen autoschade of letselschade. Komt u in aanmerking voor gratis schadevergoeding, doe de letselschade test op letselschadetest.nl

Smartengeld berekenen

Met een aantal korte vragen kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden tot het gratis verhalen van uw opgelopen letselschade en de mogelijk bijbehorende smartengeld vergoeding.

  • snel - binnen 5 minuten
  • makkelijk - korte vragen
  • direct uitslag - via email
  • gratis en vrijblijvend advies
  • mogelijk contact met een kantoor in uw buurt
AansprakelijkheidSchadeArbeidsongeschiktheidOverigUitslag

Aansprakelijkheid

In dit onderdeel kijken we naar de situatie van het ongeval en in hoeverre er een aansprakelijke tegenpartij bestaat op wie de schade verhaald kan worden.

Wat is de aard van uw ongeval?

(16128 letselschade slachtoffers hebben deze test gedaan)

Twitter

Over ons

smartengeldhoogte.nl
Landelijk onafhankelijk instituut voor gratis advies over letselschade en smartengeld
kantoor

Smartengeld heeft een beoordeling van 9,6